Tillbaka till nyheter

Philip Söderqvist

Publicerat maj 14, 2020

Philip Söderqvist är en av tre founding partners och Head of Investments, och arbetar primärt med identifiering och genomförande av bolagets investeringar.

Philip har mer än tio års relevant branscherfarenhet. Innan han grundade ABG Fastena var Philip Equity Partner och Head of Project Finance på Pareto Securities, där han ansvarade för bolagets investeringar inom reala tillgångar i Sverige och Finland. Philip har genomfört förvärv av fastigheter och infrastruktur till ett sammanlagt värde om cirka 30 miljarder kronor. Philip har också genomfört flera noteringar och obligationsemissioner inom fastighetssektorn, bland annat den största börsnoteringen någonsin i Norden som genomförts av en enskild investmentbank.

Tidigare erfarenheter inkluderar Unibail-Rodamco-Westfield och Nordanö. Philip har en masterexamen i Real Estate Finance från University of Reading och en kandidatexamen i Fastighet och Finans från Kungliga Tekniska Högskolan, samt en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet.