Tillbaka till nyheter

ABG Fastena köper grönt i Malmö

Publicerat juni 21, 2021

ABG Fastena förvärvar en nybyggd samhällsfastighet av Trianon. Huset uppfördes 2019 av NCC och har hyresgäster inriktade mot samhällsservice såsom Malmö stad, Region Skåne, Kirurgicentrum och Coop. Den uthyrningsbara arean uppgår till 7 600 kvm vid sidan av garage om 350 platser och den genomsnittliga avtalslängden är drygt 9 år. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 430 miljoner kronor.

Förvärvet blir ABG Fastenas tredje och sker denna gång inom investeringsbenet med fokus på samhällsservice.

”Vi är mycket nöjda med att förvärva denna strategiskt belägna fastighet i ett växande Limhamn. Huset är en centralpunkt för samhällsservice för väldigt många invånare.”, säger Andreas Birgersson, VD på ABG Fastena. ”Särskilt glädjande är den höga hållbarhetsprestanda som huset uppvisar. Förutom BREEAM-certifiering har man i projekteringen lagt in ekologiska aspekter med grönt tak. Vi köper gärna mer i Malmö och Skåne.”

”En väldigt fin affär med alla förutsättningar för att åldras väl. Samtidigt glädjande att vi nu också växer portföljen inom ett sedan tidigare identifierat investeringsben.”, säger Philip Söderqvist, Head of Investment på ABG Fastena.

”Det här är ett bra exempel på en affär som karakteriseras av ett förutsägbart och stabilt kassaflöde, vilket passar oss utmärkt.”, säger Per Nisses, Head of Investor Relations på ABG Fastena.

Tillträde är planerat till 30 juni.

Tillbaka till nyheter