Tillbaka till nyheter

ABG Fastena i sin första affär

Publicerat december 22, 2020

ABG Fastena förvärvar tre nybyggda livsmedelsfastigheter från NREP. Det största objektet ligger i Tumba i södra Stockholm och de övriga två är belägna i Trelleborg respektive Motala. Fastigheterna är fullt uthyrda med en återstående hyreslängd om cirka 11 år. Coop är den dominerande hyresgästen. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 345 miljoner kronor och den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 14 300 kvm.

”Vi är mycket nöjda med att förvärva dessa fastigheter, samtliga belägna i exceptionellt starka mikrolägen.”, säger Andreas Birgersson, VD på ABG Fastena. ”Vi ser nu fram emot att ta hand om både hus och hyresgäster på ett bra sätt framöver.”

”Det känns väldigt inspirerande att kunna erbjuda våra investerare den här investeringsmöjligheten. Intresset från våra investerare är stort och vi ser fram emot att kunna erbjuda fler intressanta investeringsmöjligheter under 2021.”, säger Per Nisses, Head of Investor Relations på ABG Fastena.

”I dessa tider känns det extra bra att kunna erbjuda våra investerare en fastighetsexponering där större delen av hyresintäkterna kommer från en hyresgäst som opererar i en bevisat ocyklisk bransch. Vi är även stolta över att förvärva nybyggda fastigheter som hjälper oss att redan från start kunna ticka många boxar kopplade till vårt ambitiösa hållbarhetsarbete.”, säger Philip Söderqvist, Head of Investments på ABG Fastena.

Tillbaka till nyheter